A kineziológiai gyakorlatok a könnyebb tanulás eszköztárát sorakoztatják föl, mert javítják az agy és a test közötti kölcsönhatás minőségét, serkentik az energia- és mozgásfolyamatokat a testben. Így rendezi egységbe a testet,lelket és szellemet. A gyakorlatok segítik a jobb és bal agyfélteke közös munkáját.Segítik a látást, a hallást és a megértést, melynek következtében javulás tapasztalható az olvasás, írás, számolás területén. A gyermekek figyelmesebbé válnak, bátrabbak és szellemileg frissebbek lesznek. Ezek a tanuláskönnyítő gyakorlatok egyszerűek és bárhol kivitelezhetőek, rendszeres használatukkal nagyon jó eredmények érhetők el. Felnőttek számára is hasznos gyakorlatok, számukra is meghozza a javulást. Nézzünk hát egy-két ilyen gyakorlatot:

 

11992380_939019676158326_611108351_n1. Ébresztő gyakorlat:

Segíti gyermekét:

-energiával feltölteni

-olvasás közben a sorokat követni és összpontosítani

-a betűket és a számokat nem eltéveszteni

Menete: A kulcscsont alatt, a szegycsonttól jobbra és balra van két bemélyedés. Ebbe a két mélyedésbe kell tenni a bal kéz hüvelykujját, a másikba a mutató- és középső ujját és a két pontot masszírozni kell. Közben a jobb kéz a köldökön pihen! Két- három mély levegővétel után kézcsere következik. Ennek a gyakorlatnak a hatására az agy felfrissül!

 

11995637_939019722824988_471454074_n2. Középvonal -keresztező mozgások:

Segít gyermekének:

-a két agyféltekét összehangolni

-helyesen írni

-megérteni azt, amit olvas

-jobban látni

Menete a következő:

A bal láb és a jobb kar összeér, miközben a bal kar hátralendül.(oldalt az ábra mutatja) Aztán a jobb láb és a bal kar következik.( ez biztosítja a keresztezést) Ezúttal a jobb kar lendül hátra, amennyire lehet. Majd újra a bal láb és a jobb kar van soron, majd újra a jobb láb és a bal kar. Legalább fél percen keresztül folyamatosan végzendő.

 

11997840_939019686158325_2137912111_n3. Fekvő nyolcas:

Segíti gyermekének:

-a két agyféltekét egyszerre használni

-jobban látni

-könnyebben olvasni

-figyelni

Menete a következő:

A gyermek álló helyzetben előrenyújtott karral végzi a gyakorlatot! Lassan egy fekvő nyolcast rajzol a levegőbe, mégpedig úgy, hogy középről indulva, fölfelé kezdi  el rajzolni a nyolcas bal hurkát,majd ahogy halad, középen keresztez ,majd megrajzolja a nyolcas jobb hurkát is. A fejet közben egyenesen tartva, a szemével pedig követi a mozdulatokat! Négy-öt nyolcas levegőben történő megrajzolása után kézcsere következik. Ezt a gyakorlatot utána papírlapon is lehet folytatni, csak arra kell figyelni, hogy rajzolás közben kövesse szemével a ceruzát és ne emelje azt föl a papírlapról. Ha a gyermeknek nagyon nehezére esnek ezek a gyakorlatok, akkor az annak a jele, hogy a két agyfélteke közötti együttműködéssel komolyabb probléma lehet. Ebben az esetben tovább kell menni, mert lehet, hogy érzelmi stresszoldásra is szükség van!

Iratkozz fel, és azonnal küldök Neked6+1 tippet a délutáni gyakorláshoz
Iratkozz fel, és azonnal küldök Neked
6+1 tippet a délutáni gyakorláshoz
 
AJÁNDÉK!
 
A feliratkozással megkapsz egy 8 részes hírlevél sorozatot, amiben röviden bemutatom Neked ezt a szelíd gyógymódot.
Email*
Név*
Ismerd meg és fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót itt olvasható*
ellenőrző kód:

You have Successfully Subscribed!

Shares
Share This